ΔΤ ΜΑΖΙ Περιοδεία στα Ιωάννινα

Ημερ.:   12/12/2022
Ώρα:      12:00

Περιοδεία στα Ιωάννινα πραγματοποίησαν την Κυριακή, 11/12/22, οι πρόεδροι και στελέχη της συνεργασίας ΜΑΖΙ (Πράσινη Αριστερά, Σοσιαλιστική Προοπτική, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου).
Οι κκ. Θράσος Φωτεινός/Προεδρεύων Πράσινης Αριστεράς και Γρηγόρης Ζαρωτιάδης/Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Προοπτικής, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς και ΜΜΕ του Νομού, στα οποία παρουσίασαν τις βασικές θέσεις της συνεργασίας τους.

Ο κ. Θράσος Φωτεινός/Προεδρεύων Πράσινης Αριστεράς σημείωσε «Η συνεργασία ΜΑΖΙ έρχεται να απαντήσει στον παλαιοκομματισμό, που έχει απογοητεύσει τους πολίτες, που εν τέλει δεν ψηφίζουν. Η λογική του πολιτικού συστήματος ότι «είναι αυτοσκοπός να κυβερνήσω» έχει ως φυσικό επακόλουθο την παρακμή και τη διαφθορά.
Φτάνει πια!
Δεν μπορεί το κάθε κόμμα, σε καιρό Δημοκρατίας, να απαιτεί να κυβερνήσει μόνο του.
Με χυδαίο τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν και αυτό βλάπτει την Δημοκρατία, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συνεργασίες»
Αναφερόμενος στην Απλή Αναλογική είπε: «Η Απλή Αναλογική αποτελεί ευκαιρία για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος» και υπογράμμισε πως «Η συνεργασία ΜΑΖΙ, θα είναι συνεπής στις αρχές της και θεματοφύλακας επί των συμφωνηθέντων».

Ο  κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης / Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Προοπτικής στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Η χώρα τελεί σε μια πορεία νεοφιλελεύθερης αποδόμησης, αποδομείται η αστική έστω Δημοκρατία και στη θέση της έρχεται η συμφεροντοκρατία, αποδομείται η οικονομία της αγοράς, που για εμάς πρέπει να είναι οικονομία της κοινωνίας, αποδομείται ο πατριωτισμός και έρχεται στη θέση του ο φασίζων εθνικισμός. Η χώρα τέλει σε σήψη και παρακμή με ιδεολογικό πρόσημο» και συνέχισε: «… αποτελεί επιδίωξη της συνεργασίας ΜΑΖΙ να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή», «… είμαστε υπέρ των συνεργασιών σε επίπεδο προγραμματικών συγκλίσεων. Προφανώς η προοπτική προγραμματικής σύγκλισης έχει πολιτικά όρια και προφανώς αυτά τα πολιτικά όρια δεν συμπεριλαμβάνουν τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Γραφείο Τύπου
ΜΑΖΙ
Αριστεροί Οικολόγοι Σοσιαλιστές Δημοκράτες

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτενείς δηλώσεις στα ΜΜΕ των Ιωαννίνω μέσω των links:

Συνέντευξη Τύπου, ρεπορτάζ Τηλεόρασης ΙωάννιναTV - ITV

 

Previous
Previous

ΔΤ ΜΑΖΙ Πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποι

Next
Next

ΔΤ ΜΑΖΙ Η συνεργασία ΜΑΖΙ στον Δήμο Αλμυρού